Регистрация

Хумус с печена тиква

Хумус с печена тиква
Лесно   |   Порции 500 мл   |   Видяна: 1416

Дип от печена тиква с нахут и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тиква + 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. кимион - млян
  • 450 г нахут от консерва или буркан (сварен)
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 ч.л. сол
  • 5 с.л. лимонов сок
  • 1-2 скилидки чесън
  • 3 с.л. тахан
  • зехтин, червен пипер и тиквени семки за декорация по желание

Начин на приготвяне:

1. Тиквата обелете, нарежете на парчета и прехвърлете в купа. Покапете с 1 с.л. зехтин и поръсете с кимиона. Разбъркайте. Прехвърлете в тава, застлана с харти за печене и гответе в предварително загрята на 200 г фурна за 25 минути.

2. Отцедете сока от нахута. Намачкайте чесъна.

3. В купата на чопъра или блендера пуснете парчетата тиква. Ако сте с малките модели, разделете си продуктите на 2 части и ги смелете на два пъти. Добавете нахута, тахана, чесъна, зехтин, кафява захар, сол и лимонов сок. Пюрирайте до получаването на гъст хомогенен крем.

4. Прехвърлете в купа, покапете със зехтин, поръсете с червен пипер (може пушен и пикантен) и украсете с тиквени семки по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта