Хрупкави сладки с олио и ванилия
Маслени курабии с ванилов дъх.
Курабийки с мазнина - любимо хрупкаво удоволствие за сутрешна и следобедна закуска, което можете да поднесете с чаша чай или кафе. А как се прави най-лесният вариант на тази закуска - показват в канала на Олга. Сладките са съвсем семпли - замесени с олио и ванилов аромат, а хитрият начин, по който можете да ги нарежете, ги прави особено красиви и достойни да бъдат споделени с колеги на работното място или с приятели дори и на пикник в парка.
Първо яйцето се разбива с кристална и ванилова захар. След получаването на кремообразна кашичка, се налива олиото, а после се пресява и брашното с бакпулвера. Всичко се замесва в тесто, което ще стане доста меко и нелепнещо. После се разточва на кора и от него се изрязват курабийките. А как точно можете да ги изрежете - гледайте във видеото. От това количество ще ви се получат около 2 тави. Редете с отстояние и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути до леко порозовяване. След изваждане можете да поръсите с пудра захар за повече разкош.
Тези сладки са идеални както за делничен комплимент, така и за коледна изненада.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ