Домашни курабийки Орео
Десерт с ванилова глазура.
Необходими продукти:
За брауни курабийките:
- 1 кутия (около 500 г - продава се в сладкарски магазини) микс за брауни
- 1/3 чаша зехтин
- 1 яйце
- 2 с.л. вода
- 1 чаша парченца шоколад
За разбитият ванилов крем:
- 1 тубичка с разбита ванилова глазура (може да използвате крем-пудинг на доктор Йоткер, който се намира по-лесно; имайте предвид, че за него ще ви трябват и 400 мл прясно мляко)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 градуса.
2. Смесете всички съставки без шоколадовите парченца. Внимателно прибавете парченцата след като сместа е разбъркана и хомогенна.
3. С помощта на лъжица, сложете малки курабийки от тестото върху застлана с хартия за печене тава и печете за 7-8 минути. Оставете да се охладят в тавата около 5 минути, после охладете напълно върху решетка.
Сглобяване:
1. С обикновен кухненски нож, разстелете щедро количество глазура по вътрешната страна на една курабийка. Вземете друга курабийка с подобна големина и форма и залепете внимателно върху глазурата, с плоската страна надолу. Стиснете леко, за да се сглобят. Повтаряйте, докато курабийките свършат.
2. Съхранявайте в хладилник за през нощта, за да позволите на глазурата да се стегне, но после оставете на стайна температура за около 10 минути преди да ги ядете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ