Хрупкави курабийки с парченца шоколад
Курабийки колкото хапчици, които ще ви разведрят след тежък ден.
Необходими продукти:
- ¾ чаша кафява захар
- 280 г масло, размекнато
- 1 яйце
- 1 и половина ч.л. ванилов екстракт
- 3 чаши обикновено брашно
- 1 и половина ч.л. бакпулвер
- 1 и половина ч.л. сол
- 1 и половина чаша парченца шоколад, сладко-горчиви
- половин чаша счукани бадеми
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа за миксер, разбийте маслото и захарта, докато получите светъл крем (ако искате използвайте дървена лъжица вместо електрически миксер, защото сместа остава върху накрайника).
2. Добавете яйцето и разбийте, докато се смеси добре. Сложете ваниловата есенция и продължете да разбивате.
3. В отделна купа, смесете обикновеното брашно, бакпулвера и солта (пресейте ако искате).
4. С лъжица добавете тестото, постепенно и го разбъркайте в маслената смес, така че да стане хомогенно (използвайте дървена лъжица). Добавете по този начин половината количество брашно.
5. Добавете половината парченца шоколад и половината бадемови ядки в сместа заедно с 2 с.л. брашно и разбъркайте. Повторете с останалия шоколад и ядки.
6. Продължете да бъркате и добавете останалото брашно, за да оформите тестото за курабийките (вече трябва да ви е трудно да бъркате и да е нужно да използвате мускулите си за целта. По-лесно е с кръгово режещо движение и дървена лъжица, ако не сте от най-силните).
7. Загрейте фурната на 160 гр. Сложете хартия за печене в тава, оформете курабийките и ги поставете в нея, като оставяте разстояние между тях. Печете за 20 минути, докато леко покафенеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ