Регистрация

Хрупкави курабийки с парченца шоколад

Хрупкави курабийки с парченца шоколад
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3518

Курабийки колкото хапчици, които ще ви разведрят след тежък ден.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¾ чаша кафява захар
  • 280 г масло, размекнато
  • 1 яйце
  • 1 и половина ч.л. ванилов екстракт
  • 3 чаши обикновено брашно
  • 1 и половина ч.л. бакпулвер
  • 1 и половина ч.л. сол
  • 1 и половина чаша парченца шоколад, сладко-горчиви
  • половин чаша счукани бадеми

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа за миксер, разбийте маслото и захарта, докато получите светъл крем (ако искате използвайте дървена лъжица вместо електрически миксер, защото сместа остава върху накрайника).

2. Добавете яйцето и разбийте, докато се смеси добре. Сложете ваниловата есенция и продължете да разбивате.

3. В отделна купа, смесете обикновеното брашно, бакпулвера и солта (пресейте ако искате).

4. С лъжица добавете тестото, постепенно и го разбъркайте в маслената смес, така че да стане хомогенно (използвайте дървена лъжица). Добавете по този начин половината количество брашно.

5. Добавете половината парченца шоколад и половината бадемови ядки в сместа заедно с 2 с.л. брашно и разбъркайте. Повторете с останалия шоколад и ядки.

6. Продължете да бъркате и добавете останалото брашно, за да оформите тестото за курабийките (вече трябва да ви е трудно да бъркате и да е нужно да използвате мускулите си за целта. По-лесно е с кръгово режещо движение и дървена лъжица, ако не сте от най-силните).

7. Загрейте фурната на 160 гр. Сложете хартия за печене в тава, оформете курабийките и ги поставете в нея, като оставяте разстояние между тях. Печете за 20 минути, докато леко покафенеят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта