Холандска палачинка на фурна с плодове
Дебела палачинка във фурна с плънка от пресни плодове и мента.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- ванилия (прах, захар или капки екстракт)
- 2 с.л. захар
- 100 г брашно
- 160 мл мляко
- 30 г масло
- плодове по избор
- пудра захар
- листенца прясна манета
Начин на приготвяне:
1. Вземете тиган с огнеупорна дръжка и диаметър 20-24 см. и го пъхнете във фурната. Пуснете да се загрее на 230 градуса.
2. През това време чукнете яйцата в купа, добавете солта, захарта и ванилията и с миксер разбийте на пяна. Няма да стане гъста, но трябва да е обемна.
3. Добавете брашното и млякото и разбивайте отново докато се получи гладка смес.
4. Извадете добре загрятия тиган, пуснете бучката масло в него и въртете докато се разтопи.
5. Излейте бързо сместа в тигана и незабавно върнете във фурната на същата температура. Извадете след 14 минути - ще се е образувала дебела палачинка, подобна на питка с бордове. Ще има пукнатини, но това не трябва да ви притеснява. Така изглеждат традиционните холандски палачинки на фурна.
6. В образувалия се кратер в средата на палачинката сложете плънка по избор - обикновено се сервира с пресни сезонни плодове, поръска от пудра захар и листа мента, но можете да сложите плодово сладко, мед, шоколад, бита сметана и каквото друго желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ