Хляб с бекон и песто
Домашна печена пирожка с месо и домати.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 мл топла вода
- 2 ч.л. захар
- 2 ч.л. активна суха мая
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. зехтин
- около 2 ч.ч. брашно
За плънката:
- 600 г пушен бекон
- морска сол
- хубав сос песто (или някой друг от любимите ви сосове)
- сушени домати (по желание)
- счукан чесън (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В купа, разбъркайте хубаво продуктите за тестото в последователността, в която са изброени. Омесете тестото върху набрашнена повърхност и оставете в хладилника за поне 30 мин., а най-добре за цяла нощ.
2. Разделете готовото тесто на 3 парчета с дължина от по 20 см и дебелина колкото показалеца.
3. Намажете тестото със соса песто само отгоре или цялото, ако предпочитате по-силен вкус.
4. Защипете трите ленти тесто в единия край и изплетете на плитка. На всяко оплитане, поставяйте по парче бекон между пластовете тесто. Накрая защипете тестото, така че да затворите плитката.
5. Сложете в тавичка и оставете на топло, за да втаса леко.
6. Когато тестото удвои обема си, поръсете с морска сол и изпечете веднага във фурната на 180ºС до златисто-кафяво.
7. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ