Регистрация

Хляб с бекон и песто

Хляб с бекон и песто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2400

Домашна печена пирожка с месо и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 мл топла вода
  • 2 ч.л. захар
  • 2 ч.л. активна суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин
  • около 2 ч.ч. брашно

За плънката:

  • 600 г пушен бекон
  • морска сол
  • хубав сос песто (или някой друг от любимите ви сосове)
  • сушени домати (по желание)
  • счукан чесън (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В купа, разбъркайте хубаво продуктите за тестото в последователността, в която са изброени. Омесете тестото върху набрашнена повърхност и оставете в хладилника за поне 30 мин., а най-добре за цяла нощ.

2. Разделете готовото тесто на 3 парчета с дължина от по 20 см и дебелина колкото показалеца.

3. Намажете тестото със соса песто само отгоре или цялото, ако предпочитате по-силен вкус.

4. Защипете трите ленти тесто в единия край и изплетете на плитка. На всяко оплитане, поставяйте по парче бекон между пластовете тесто. Накрая защипете тестото, така че да затворите плитката.

5. Сложете в тавичка и оставете на топло, за да втаса леко.

6. Когато тестото удвои обема си, поръсете с морска сол и изпечете веднага във фурната на 180ºС до златисто-кафяво.

7. Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта