Регистрация

Хлебни топчета с плънка от кашкавал

Хлебни топчета с плънка от кашкавал
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1149

Кюфтета от стар хляб с плънка от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филии стар хляб
  • 200 г пармезан или друго рендосано жълто сирене
  • 150 г извара или рикота
  • 200 г спанак
  • 1 яйце
  • 50 мл зехтин или олио
  • 1 ч.л. сол
  • 200 мл мляко
  • 200 г сирене от вид по желание (кашкавал)
  • брашно (около 50 г)
  • вода за варенето
  • мазнина за пърженето (около 30 мл)
  • 20 г масло
  • листа салвия по желание
  • 2 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода, пуснете в нея измитите листа санак и варете 3 минути. След това пресипете в гевгир, охладете под течаща студена вода и наситнете спанака.

2. Хляба смелете на трохи в чопър. Пресипете трохите в купа.

3. Добавете рендосаното сирене, наситнения спанак, яйцето, зехтина, солта и изварата. Разбъркайте добре.

4. Постепенно наливайте млякото и разбърквайе докато се получи лепкава смес.

5. Нарежете на кубчета избраното от вас сирене. Взимайте с мокри ръце част от сместа, разстилайте в дланта си, поставяйте по кубче сирене в средата и завивайте на топче.

6. Кипнете вода. Готовите топчета овалвайте в брашно и варете за по 2 минути във водата. Вадете с решетъчна лъжица и слагайте върху домакинска хартия.

7. Сгорещете мазнината за пръжене в тиган. Добавете маслото и салвията и след това запържете топчетата от всички страни. Вадете директно в изндивидуални порции.

8. В остатъка от мазнината в тигана добавете балсамовия оцет и оставете да се редуцира. С получения сос залейте кюфтенцата и по желание поръсете с рендосано жълто сирене.

Как точно се прави - гледайте ТУК.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта