Тестени хапки с пилешко на пара
Домашни равиоли с пилешко.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. рафинирано брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.ч. пилешка кайма
- 1 с.л. олио
- 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
- 1 ч.л. чесън, наситнен
- 1/2 ч.л. соев сос
- 1 ч.л. сол (или на вкус)
- 1/4 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, солта и бакпулвера и омесете с вода твърдо тесто.
2. Сгорещете олиото и добавете лука и чесъна. Сотирайте до омекване и добавете каймата.
3. Разбъркайте на силен огън, докато пилешкото е почти напълно готово.
4. Свалете от огъня и добавете соевия сос, сол, оцет и черен пипер.
5. Разточете тестото на много тънка кора (почти прозрачна) и нарежете кръгове с диаметър 10-12 см.
6. Намокрете краищата на всеки кръг и сложете от пилешката плънка в средата. Затворете краищата и ги навийте, така че да залепите хубаво около плънката.
7. Варете на пара около 10 мин. и поднесете със соев сос и чили сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ