Регистрация

Хлебен пудинг с шоколад и банани

Хлебен пудинг с шоколад и банани
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1319

Шоколадов сладкиш с ванилия, банани и стар хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5-7 филии стар хляб в зависимост от големината
  • 4 банана
  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 2 ч.л. (или 1 ампула) ванилия
  • 200 г тъмен шоколад (още по-вкусно е с шоколадови капки)
  • топка сладолед и топинг за сладоледи за декориране по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на кубчета като за крутони, разпределете ги в тава и ги запечете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 5 минути. Идеята е не да хващат коричка, а просто да изсъхнат.

2. Обелете бананите и ги намачкайте в купа с вилица. Можете да ги намачкате предварително в чиния и после да ги изсипете в купата, ако стените на съда ще пречат на работата ви.

3. Разбийте яйцата и ги изсипете при бананите. Добавете мялкото, ванилията, канелата, нарязания на ситно шоколад или шоколадовите капки, както и запечените крутони. Разбъркайте всичко много добре.

4. Прехвърлете в 6 формички за мъфини или брюле и запечете на 175 градуса за 20 минути.

5. Сервирайте с украса от топка сладолед, заливка от сладоледени кувертюри или пък с бита сметана и плодове.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта