Хлебен пудинг с шоколад и банани
Шоколадов сладкиш с ванилия, банани и стар хляб.
Необходими продукти:
- 5-7 филии стар хляб в зависимост от големината
- 4 банана
- 3 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 1 ч.л. канела на прах
- 2 ч.л. (или 1 ампула) ванилия
- 200 г тъмен шоколад (още по-вкусно е с шоколадови капки)
- топка сладолед и топинг за сладоледи за декориране по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на кубчета като за крутони, разпределете ги в тава и ги запечете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 5 минути. Идеята е не да хващат коричка, а просто да изсъхнат.
2. Обелете бананите и ги намачкайте в купа с вилица. Можете да ги намачкате предварително в чиния и после да ги изсипете в купата, ако стените на съда ще пречат на работата ви.
3. Разбийте яйцата и ги изсипете при бананите. Добавете мялкото, ванилията, канелата, нарязания на ситно шоколад или шоколадовите капки, както и запечените крутони. Разбъркайте всичко много добре.
4. Прехвърлете в 6 формички за мъфини или брюле и запечете на 175 градуса за 20 минути.
5. Сервирайте с украса от топка сладолед, заливка от сладоледени кувертюри или пък с бита сметана и плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ