Солен хлебен пудинг с кренвирши, праз и кашкавал
Пица от стар хляб с кренвирши, кашкавал, праз лук, домат и подправки.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. универсална подправка тип вегетина
- праз лук - няколко листенца и 10 см от стеблото
- 3 кренвирша
- 150 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- 6 филийки тостерен хляб (от малките) или подобно количество стар хляб, който ви изостава
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- листа копър
- 1 домат
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа, добавете сол и подправка и разбъркайте хубаво.
2. Наситнете празия лук и го изсипете при яйцата. Кренвиршите нарежете на колелца и също прибавете.
3. Рендосайте кашкавала, заделете си 1/3 от него, а останалото изсипете в купата.
4. Нарежете хляба на крутони и добавете към останалите продукти. Разбъркайте нежно, но много добре, за да се напоят хлебчетата.
5. В тиган с незалепващо покритие сипете олиото, добавете маслото, пуснете на умерен огън и щом се разтопи, изсипете яйчената смес. Заравнете отгоре, сложете капак и оставете да се готви 10 минути.
6. През това време наситнете листата копър и нарежете домата на полумесеци.
7. С помощта на чиния обърнете пудинга. Когато изпечената страна е вече отгоре, поръсете със заделения кашкавал, подредете резени домат и завършете с листенцата копър. Оставете под капа за още 4 минути.
8. Поднесете топло и хапвайте скоро след готвенето, за да се насладите на пълните вкусови качества на ястието.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ