Топъл сандвич със сирене на йенска тава
Баница от стар хляб или хлебен пудинг със сирена.
Необходими продукти:
- 12 филии хляб, може и стар (само внимавайте да няма мухал)
- 300 г бяло сирене
- 3 яйца
- 200 мл мляко
- 100 г кашкавал
- 80 г масло
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Маслото оставете да омекне на стайна температура. Разбийте с миксер в купа, добавете намачкания на паста чесън и горчицата и разбийте отново. Можете да импровизирате с добавка на лют пипер, лют сос, барбекю сос или наситнени листенца пресен босилек.
2. С полученото ароматно масло намажете от едната страна филиите хляб.
3. В купа разбийте яйцата, добавете млякото и натрошете сиренето.
4. В йенска тенджера или друга тава подредете 6 от филиите на дъното, с намазаното нагоре. Отгоре залейте с половината от яйчената смес. Подредете останалите шест филии и пак залейте със сместа.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути или докато не прецените, че е готово.
6. Рендосайте кашкавал и щом извадите баницата от фурната, поръсете с него. Топлината ще го разтопи, а ако желаете, запечете за няколко минути. По желание на финала поръсете с наситнени листенца босилек или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ