Регистрация

Хитри гофрети от кашкавал

Хитри гофрети от кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1585

Печен паниран кашкавал в гофретник.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г кашкавал на плочка
  • 1 яйце
  • 80 г брашно
  • 100 г галета
  • лютеница, чеснов или майонезен сос за поднасяне
  • пресни подправки по желание (зелен лук, босилек, мащерка)

Начин на приготвяне:

1. Разрежете кашкавала на 4 плочки по 100-тина грама всяка. Не е нужно да са идеалните правоъгълници. Но задължително трябва да имате гофретник.

2. Разбийте яйцето в чиния. В друга изсипете брашното, а в трета - галетата. Включете гофретника да загрява.

3. Оваляйте плочката кашкавал първо в брашно, после в яйце и накрая - щедро в галета.

4. Печете в гнездата за гофрети. Жълтото сирене ще се разтече, но ще придобие идеалната гофретна форма. Вместо кашкавал можете да опитате с ементал или моцарела за пици (от сухата, която не се продава в саламура).

5. Поднесете със сос за потапяне и украса от пресни листенца или зелен лук.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта