Хитри гофрети от кашкавал
Печен паниран кашкавал в гофретник.
Необходими продукти:
- 400 г кашкавал на плочка
- 1 яйце
- 80 г брашно
- 100 г галета
- лютеница, чеснов или майонезен сос за поднасяне
- пресни подправки по желание (зелен лук, босилек, мащерка)
Начин на приготвяне:
1. Разрежете кашкавала на 4 плочки по 100-тина грама всяка. Не е нужно да са идеалните правоъгълници. Но задължително трябва да имате гофретник.
2. Разбийте яйцето в чиния. В друга изсипете брашното, а в трета - галетата. Включете гофретника да загрява.
3. Оваляйте плочката кашкавал първо в брашно, после в яйце и накрая - щедро в галета.
4. Печете в гнездата за гофрети. Жълтото сирене ще се разтече, но ще придобие идеалната гофретна форма. Вместо кашкавал можете да опитате с ементал или моцарела за пици (от сухата, която не се продава в саламура).
5. Поднесете със сос за потапяне и украса от пресни листенца или зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ