Хапки от панирани пилешки гърди
Панирано пилешко бяло месо с хрупкава коричка и чеснов сос.
Когато си купим пиле на грил, все накрая остават гърдите или някой от семейството прави компромиса да ги хапне, щедро отстъпвайки вкусните бутчета и крилца на околните. Има начин да превърнете сухото бяло пилешко месо във вкусно мезенце, страхотен чипс от месо или пък засищащо основно, в което мръвките са се превърнали в апетитни хапки с неустоима хрупкавост. Поднесени със сос за топкане стават идеална храна, подходяща за малки и големи.
Необходими продукти:
- 1 комплект варени или печени пилешки гърди
- 2-3 яйца
- 120 г бяло брашно
- 120 г галета
- корнфлейкс или овесени ядки по желание
- сол и пипер
- лют пипер по желание
- зехтин за готвене или олио
- 1 опаковка лека майонеза
- 2 с.л. кисело мляко
- 4 скилидки чесън
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Месото накъсайте на ленти по протежение на влакната. Не го ситнете както правите за каша – нека лентите са по-дебели, за да може да се усети и вкуса на мръвката, а не само панировката.
2. Накъсаното месо подправете със сол и пипер. Ако няма да го хапват дечица, можете да добавите лют пипер и кимион по желание.
3. В две отделни купи разбийте по едно яйце. Пригответе си в една чиния брашното, а в друга – галетата, като я смесите с овесени ядки или натрошен корнфлейкс. Можете да я оставите и чиста.
4. Сгорещете мазнината в тиган и си застелете чиния с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
5. Овалвайте парчетата месо първо в едното яйце, после в брашното, после в другото яйце и накрая в галетата. След това мятайте в тигана. Има шанс второто яйце да свърши, затова си пригответе трето за всеки случай.
6. Пържете двустранно до готовност и оставете след това хубаво да се отцеди.
7. Смесете майонезата с киселото мляко и намачкания чесън.
8. Поднесете хапките със соса и резени лимон за покапване. Свежа салата се връзва много добре като гарнитура. А биричката си върви идеално с това ястие.
Да ви е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ