Регистрация

Панирани скариди на пуканки



Панирани скариди на пуканки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2725

Пикантни хапки от скариди с майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.06.2017

Страхотен чипс от скариди или хапчици скариди в панировка показват Лора и Стоян като идея за едно достойно бирено мезе в жегите. За да си го приготвим трябва да нарежем скаридите и да ги овъргаляме в сос шрирача. Добре е след това да починат в тази лесна марината около час, но ако компанията напира пред вратата с каса бира, можете да продължите директно.

Хапчиците се овалват в брашно, яйце и японска галета панко, а след това се пържат за кратко на маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия и се поднасят с майонезен сос. Него правим като смесваме майонеза с лимонов сок, лимонови корички (още по-добре, ако имате лайм вместо лимон), сос шрирача и наситнен кориандър. Готово - можете да сервирате.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта