Панирани скариди на пуканки
Пикантни хапки от скариди с майонезен сос.
Бон Апети
Излъчен на 22.06.2017
Страхотен чипс от скариди или хапчици скариди в панировка показват Лора и Стоян като идея за едно достойно бирено мезе в жегите. За да си го приготвим трябва да нарежем скаридите и да ги овъргаляме в сос шрирача. Добре е след това да починат в тази лесна марината около час, но ако компанията напира пред вратата с каса бира, можете да продължите директно.
Хапчиците се овалват в брашно, яйце и японска галета панко, а след това се пържат за кратко на маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия и се поднасят с майонезен сос. Него правим като смесваме майонеза с лимонов сок, лимонови корички (още по-добре, ако имате лайм вместо лимон), сос шрирача и наситнен кориандър. Готово - можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ