Хапки от бяла риба с оцет и чесън
Киндзмари - грузинско мезе от риба в кисел сос.
Варена риба в сос от подправки, кориандър и чесън - това е рецептата за грузинско киндзмари или кориандър и морски дарове, която се готви в канала Всегда Вкусно. Можете да използвате всякакъв вид риба, като е добре да се спрете на морска, защото има по-специфичен дъх. Вместо риба има и варианти на ястието с мидени ядки или калмари, като техниката на направа е същата.
В купа се смесват оцета, наситнените чесън и кориандър, солта и пипера. Рибата се реже на хапки и се вари в малко количество вода с дафинови листа и цели стръкове магданоз. Сварената риба се вади в тавичка, а към подправките се прецежда водата от варенето. Рибните хапки се заливат с подправките и се прибират в хладилник за 5-6 часа или повече.
Начинът на направа гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ