Регистрация

Хамбургер с патладжан и домати

Хамбургер с патладжан и домати
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4606

Вегетариански сандвич с пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патладжан, измит и нарязан на тънки филийки, осолен
  • 1 ч пълнозърнесто брашно
  • 1 ч универсално брашно (или 2 ч, ако няма да използвате пълнозърнесто)
  • ½ ч царевично брашно
  • 2 с.л. суха универсална подправка
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч соево мляко
  • ½ ч вода
  • 1 яйце или 2 белтъка
  • 1 домат, нарязан на филийки
  • накъсана маруля
  • лют сос
  • 1 малка глава червен лук, тънко нарязан
  • 1 питка по избор
  • вегетарианска ремулада по избор (1 пакет меко тофу, магданоз, 2 с.л. соево мляко, суха универсална подправка, 2 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 2 ч.л. сол и 1 ч.л. пипер)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжана, поръсете филийките със сол и ги сложете в гевгир, за да се отцедят за около час. Ако искате да стане по-бързо, просто леко задушете патладжана.

2. Междувременно смесете двата вида брашно с универсалната подправка, сол и пипер в продълговата и плитка купа.

3. В голяма купа смесете соевото мляко, водата и яйцето.

4. Смесете продуктите за ремуладата в кухненски робот, като първо сложите тофуто, а след това добавите останалите съставки и разбийте до гладкост. Ако сместа е прекалено гъста, добавете още вода или мляко. Трябва да е малко по-течна от майонеза. Ако нямате блендер или пасатор, разбийте продуктите на ръка, като счукате преди това чесъна и магданоза.

5. Загрейте предварително фурната на 200ºС и постелете тавичка за печене с алуминиево фолио и намажете със зехтин или напръскайте с готварски незалепващ спрей. Изплакнете солта от патладжана и го подсушете.

6. Потопете всяка филийка първо в брашената смес, така че да се оваля хубаво от двете страни, изтръскайте излишното брашно и след това потопете в течната смес и отцедете хубаво. Отново оваляйте в брашно и повторете процедурата, така че патладжанът да е покрит много добре в тази панировка. Сложете в приготвената тавичка.

7. Печете за около 20 мин., като обърнете веднъж филийките. Трябва да са златисти и хрупкави - може да ги сложите за кратко в грила, за допълнителна хрупкава коричка.

8. Срежете питката и я намажете с ремуладата. Покрийте с печения патладжан, резен домат, марули, кръгче червен лук и малко лют сос по желание и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта