Хамбургер в стил баничка
Пълнени питки с яйце и сирене.
Необходими продукти:
- 3 питки, но не от най-малките
- 3 яйца
- 200 г сирене
- 6 с.л. кисело мляко
- семена или подправка за поръсване на кората по желание
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте 2 яйца и белтъка на третото. Жълтъка си запазете за намазване преди запичане.
2. Отрежете капачетата на питките и с ръце издълбайте част от сърцевината. Накъсайте я при яйцата.
3. Добавете киселото мляко и натрошете сиренето. Разбъркайте хубаво.
4. Получената смес разпределете в питките. Прехвърлете ги в тава, застлана с хартия за печене.
5. Захлупете с капачетата. Намажете с жълтъка, като добавите в него 1 с.л. вода или мляко. Отгоре поръсете семена или подправка по избор.
6. Печете под средното ниво на предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути. Следете кората - ако започне да загаря, време е за вадене. Ако отвътре се окаже недопечено, махнете горната кора, допечете и после захлупете обратно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ