Регистрация

Фусили със салца

Фусили със салца
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3531

Паста с домати и свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • фусили или друга подобна паста, за 2 порции
  • 10 чери домата, нарязани на кубчета
  • 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 2 малки краставици, нарязани на кубчета
  • 1 скилидка чесън, фино нарязана на кубчета
  • 1 пакет свинска кайма
  • шепа листа босилек и мента, накъсани
  • шепа аспержи (само главите или аспержи нарязани на парчета от по 2,5 см)
  • сокът на 1 лайм
  • вино (на вкус)
  • малко мед
  • кимион
  • едро смлян червен пипер
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука и чесъна на силен огън. Добавете свинската кайма, овкусете с кимион, едро смлян червен пипер, сол и черен пипер.

2. Гответе свинското и лука до покафеняване (кимионът спомага за постигането на по-кафеникав цвят). Добавете малко вино и мед на вкус и оставете да къкри.

3. Сложете пастата в кипяща подсолена вода.

4. Добавете аспержите при свинското и гответе няколко минути.

5. Отцедете пастата. Сложете я при свинското и разбъркайте хубаво. Изключете котлона и добавете доматите, краставицата, сока от лайм, босилека и ментата. Смесете, проверете на вкус и поръсете с малко зехтин преди да поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта