Фусили със салца
Паста с домати и свинско.
Необходими продукти:
- фусили или друга подобна паста, за 2 порции
- 10 чери домата, нарязани на кубчета
- 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
- 2 малки краставици, нарязани на кубчета
- 1 скилидка чесън, фино нарязана на кубчета
- 1 пакет свинска кайма
- шепа листа босилек и мента, накъсани
- шепа аспержи (само главите или аспержи нарязани на парчета от по 2,5 см)
- сокът на 1 лайм
- вино (на вкус)
- малко мед
- кимион
- едро смлян червен пипер
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука и чесъна на силен огън. Добавете свинската кайма, овкусете с кимион, едро смлян червен пипер, сол и черен пипер.
2. Гответе свинското и лука до покафеняване (кимионът спомага за постигането на по-кафеникав цвят). Добавете малко вино и мед на вкус и оставете да къкри.
3. Сложете пастата в кипяща подсолена вода.
4. Добавете аспержите при свинското и гответе няколко минути.
5. Отцедете пастата. Сложете я при свинското и разбъркайте хубаво. Изключете котлона и добавете доматите, краставицата, сока от лайм, босилека и ментата. Смесете, проверете на вкус и поръсете с малко зехтин преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ