Макарони с миди и боб
Неаполитански фусили с морски дарове и фасул.
Бон апети
Излъчен на 14.07.2017
Паста с боб - звучи невъзможна и безвкусна комбинация, но всъщност представлява традиционно неаполитанско ястие, а бобените зърна не се подхвърлят цели между макароните. Те имат далеч по-вкусен смисъл, който ни разкриват Лора и Стоян в една автентична италианска рецепта за макарони с миди, зеленуци и бобен сос.
По традиция се избират фусили - това са онези макарони, които приличат на спиралки и са особено подходящи за ястия с много сос, защото задържат голямо количество течност в спиралната си повърхност. Пастата се сварява в голмо количество подсолена вода, а след това се отцежда, като течността от варенето се запазва. А докато чакате водата да кипне и макароните да се сготвят, можете да си направите и останалата част от ястието.
Консерва бял боб се пюрира и се минава през цедка, за да няма люспи. В сгорещен зехтин се запържва наситнена целина с чесън и люти чушлета. Добавя се майорана и морски миди с черупката, залива се с малко от бульона от пастата и се готви до разваряване на мидите. Следва да се прибави и пастата, да се залее с бобения сос и да се оцвети с половинки чери домати и наситнен пресен босилек. Заливаме със студено пресован зехтин, осоляваме и опипряме на вкус и сме готови да сервираме уникално вкусна домашна паста по италианска рецепта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ