Фритата с картофи и бекон
Печени картофи с бекон, яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 2 глави лук
- 100 г кашкавал
- 200 г бекон или шунка
- 4 яйца
- сол и пипер на вкус
- 50 мл растителна мазнина
- зеленчуци и билки за украса
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, а картофите нарежете на неголеми кубчета. На кубчета със същите размери нарежете и колбаса.
2. Сгорещете растителнаа мазнина, изсипете в нея лук, гответе 2-3 минути като разбърквате периодично и след това добавете и картофите. Гответе докато започнат да омекват във вътрешността си, после добавете и колбаса и пържете докато и той омекне.
3. Разбийте яйцата с подправки на вкус.
4. Намазнете си тава и изсипете съдържанието на тигана в нея. Залейте с яйчената смес и разбъркайте. Печете в предварително захрята фурна за 10 минути.
5. Рендосайте кашкавла и на 10-тата минута поръсете ястието. Върнете да се допече за още десетина минути.
6. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и поръсено с пресни подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ