Фрикасе с кренвирши и пилешко
Кренвирши с обезкостено пилешко месо в брашнен сос с яйце и подправки.
Представете си следната ситуация: Прибирате се вкъщи вечерта след тежък ден и човекът, с когото живеете ви сервира, че след 30 минути ще ви идват гости. Имате малко печено пиле от вчера и няколко пилешки кренвирша. Как да се спасите от това положение? Ето и нашето предложение за нещо бързо и вкусно.
Необходими продукти:
- 200-300 грама печено пиле
- 2- 3 пилешки кренвирша
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1ч.ч. вода
- 3-4 с.л. брашно
- лимонтозу
- чесън на прах
- 1 яйце
- 3-4 лъжици олио
- черен пипер
- къри
- куркума
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обезкостете пилето и го нарежете на ситно. Нарежете кренвиршите на шайби. В дълбок тиган запържете пилето и кренвиршите докато получат златист цвят. Отстранете ги в чиния. В същата мазнина запържете брашното до златисто, като бъркате непрекъснато. Добавете водата, прясното мляко и подправките. Нека сосът да поври 5 мин., през които ще трябва да бъркате непрекъснато. Отстранете от огъня и застройте с разбитото яйце, много малко лимонтозу и чесън на прах. Добавете в соса месото и кренвиршите. Можете за поднесете с гарнитура от пържени картофи или салата според сезона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ