Френска мусака със свинско
Печено свинско с картофи, домати и лук по френски.
Запечено свинско филе между пластове картофи, лук и домати, завито от коричка с кашкавал и майонеза. Това ястие може да се нарече френска мусака или мусака по френски, защото продуктите са сходни като с българското народно ястие, ала крайният резултат повече прилича на солен пай с месо и картофи. Каналът Всегда Вкусно показва как се приготвя гозбата, подходяща за семейна вечеря.
Първо картофите се режат на тънки шайби и се посоляват. Заливат се с вода и остават да покиснат. През това време месото се начуква и се овкусява със сол и пипер. Доматите се нарязват на слайсове, а в купичка се приготвя заливката като се смесват настърган кашкавал с майонеза, вода и пипер. Лукът се реже на тънки полумесеци.
Ястието се реди в намазнена тава като на първи пласт се слагат картофи, поръсват се с лук, овкусяват се със сол, пипер и риган и отгоре полягва месото. Върху него се редят домати, пак картофи, подправки, няколко дафинови листа и лук. Залива се с майонезената смес и се пече 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Как точно се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ