Филипински бифтек с картофи
Ориз с хапчици говеждо месце.
Необходими продукти:
- 0.5 кг. пържола говеждо филе, нарязана на тънко
- ½ чаша соев сос
- ¼ чаша лимонов сок или оцет
- 1 ч. л. захар
- чесън, пресован
- 2 средно големи картофа, нарязани на резени
- 3 глави лук, нарязан на кръгчета
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос, лимоновия сок, захарта, пипера и част от пресования чесън за маринатата.
2. Залейте телешкото месо с маринатата и оставете да престои поне 30 минути.
3. Междувременно загрейте малко олио в един тиган и запържете картофите до златисто. Оставете ги настрана.
4. В същия тиган запържете останалата част от чесъна. Добавете маринованото телешко. Запържете го до златисто.
5. Сипете в тигана част от маринатата, разредена с малко вода, за да направите сос. Оставете да къкри за няколко минути докато телешкото омекне.
6. Добавете картофите и лучените резени. Разбъркайте така че лукът да омекне съвсем малко и да придаде аромат на соса.
7. Сервирайте с варен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ