Регистрация

Филе от сьомга с чесън и розмарин

Филе от сьомга с чесън и розмарин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1727

Печена сьомга с плодов сос и чеснов зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от сьомга (по около 160 г всяко)
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 клонка розмарин
  • 2 сладки круши
  • 60 г масло
  • 20 г захар
  • 100 мл сок от ананас
  • сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте крушите и почистете от семките и кората. Нарежете на кръгчета.

2. Сгорещете маслото и запържете в него крушите, като прибавите към тях и клонката розмарин и захарта. Плодовете трябва да хванат златиста коричка.

3. Налейте сока от ананас и гответе докато намали наполовина обема си.

4. Филето от сьомга обтрийте със сол и пипер и намажете със зехтин.

5. Останалия зехтин и скилидките чессън пуснете в блендер и пюрирайте на ароматен зехтин.

6. Сьомгата запечете на намазнен наребрен тиган от двете страни за по няколко минути. Може и 1 минута да се окаже достатъчна - не прекалявайте с термичната обработка, защото рибата ще стане суха.

7. Поднесете филето сьомга със заливка от чесновия зехтин и с плодовия сос. Можете да украсите с цели резени ананас и да поръсите с наситнени пресни билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта