Регистрация

Фетучини от тиквичка с вегетарианска сметана и босилек

Фетучини от тиквичка с вегетарианска сметана и босилек
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2492

Паста с гъбен сос и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пастата:

  • тиквичка (1 голяма или няколко малки)

За соса:

  • 1 ч.ч. гъби
  • 3/4 ч.ч. сурово кашу
  • 3/4 ч.ч. - 1 ч.ч. вода
  • пресен босилек (около 6 -8 листа)
  • 1 ч.л. хранителна мая
  • 1 ч.л. студено-пресован зехтин
  • 1 ч.л. нектар от агаве
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. бял пипер
  • сол и пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичката по дължина с белачка за зеленчуци и след това на ивици, така че да заприлича на фетучини.

2. Сложете останалите необходими продукти в блендер/кухненски робот и пюрирайте до гладкост.

3. Сложете тиквените фетучини при соса и оставете да престои така за около 30 мин. преди да поднесете.

4. Поръсете с щипка хранителна мая, счукан пипер и пресен босилек.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта