Регистрация

Фетучини Алфредо с масло

Фетучини Алфредо с масло
Лесно   |   Порции 5-7   |   Видяна: 3648

Бърза паста с млечни продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Продукти:

  • 1 кг макарони (фетучини, ако държите да се придържате към оригиналната рецепта)
  • 250 г пармезан, настърган на дребно
  • 250 г масло
  • сол
  • ¾ до 1 ч.ч. вода от тази, в която сте варили макароните

Как да приготвим фетучини “Алфредо”

1. Сварете макароните или фетучините в подсолена вода, докато омекнат.

2. Изцедете ги от водата и запазете ¾ - 1 ч.ч. от нея за соса.

3. Добавете към нея маслото и изчакайте да заври в тенджера или голям тиган.

4. Добавете макароните, покрийте ги със сместа с маслото и поръсете с пармезана. Разбъркайте с 2 вилици или щипки, докато сместа с пармезана, маслото и водата стане на гладък сос. Сервирайте макароните горещи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта