Фесенджан - пилешко по персийски
Пилешки бутчета с нар и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 07.10.2016
Готвим по нестандартна рецепта за пилешки бутчета, които обаче се превръщат в неустоимо вкусно и изящно основно ястие от Близкия Изток. Първо се прави редукция на сок от нар със захар, която се превръща в гъст сладникав сос. След това готвим пилешките бутчета в компанията на лук, орехи и ориенталски подправки. Заливаме ги със сока и те се превръщат в омайната рецепта на Шехирезада за вкусна месна яхния. На финала ги поднасяме върху сварен бял ориз с масло. Едва ли има небце, което да не закопнее за това ястие, още в мига, в който очите го видят или носа го надуши. Вижте как можете да го сготвите у дома си:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ