Фарфале с пилешко и мед
Паста с пилешко в мед и соев сос.
Необходими продукти:
- 500 г паста фарфале или друг вид дребна паста по избор
- 600 г пилешко филе
- 30 г масло
- 30 г зехтин
- 3 с.л. соев сос
- 4 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в подсолена вода според инструкцийте на опаковката. На 100 г паста се изсипва по 1 литър вода и се слага 1 с.л. сол. Пастата се пуска във водата чак след като тя кипне.
2. Готовата паста пресипете в голям гевгир и спрете термичната обработка под течаща студена вода.
3. Пилешкото филе нарежете на хапчици. Овкусете със сол и пипер.
4. Сгорещете зехтин, разтопете в него маслото и пуснете месото в тигана да се запържи на силен огън от всички страни. Намалете огъня, добавете соевия сос и меда и гответе още 2-3 минути.
5. Изсипете сварената паста в тигана и гответе още 2 минути, като разбърквате.
6. Пресипете в индивидуални порции и по желание украсете с пресен босилек и капки студено пресован зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ