Алтернативна пица от зеле с кашкавал и яйце
Зелева запеканка с яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 300 г зеле
- сол
- 1 малка консерва царевица (125-200 г)
- 4 яйца
- 1 малка опаковка (около 90 г) майонеза
- 3 с.л. брашно
- черен пипер
- 7-8 стръка копър
- 200 г кашкавал
- чубрица или шарена сол
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на ситно. Прехвърлете в купа, посолете и настискайте.
2. Яйцата разбийте в друга купа. Изстискайте с ръце отделилата се вода от зелето и добаветенаситненото зеле при яйцата. Отцедете царевицата от соса на консервата и вкарайте в ястието.
3. Разбъркайте и прибавете майонезата, брашното и черен пипер. Размешайте.
4. Наситнете копъра, а кашкавала - рендосайте. Сложете в сместа половината от кашкавала и копъра. Разбъркайте финално.
5. В малък тиган сгорещете растителна мазнина за готвене. Изсипете половината от сместа, заравнете, захлупете с капак и оставете да се готви докато краищата покафенеят. С помощта на чиния обърнете и гответе и от другата страна няколко минути. После прехвърлете в блюдо и докато е топла, поръсете с кашкавал, подправка по избор и пресни листенца копър.
6. Сгответе по същия начин и втората зелева палачинка. Ето рецепта, подходяща за кето диета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ