Бърза пица без месене на тиган
Пица на тиган с основа от дебела палачинка и топинг от колбас, кашкавал и добавки по избор.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 яйца
- сол и пипер
- 2 с.л. сметана или гъсто кисело мляко
- 2 с.л. майонеза
- 5 с.л. брашно
- доматен сос или кетчуп
За топинга:
- 100 г колбас от вид по избор
- 1 домат
- 100 г кашкавал
- зеленина по избор - копър, пресен лук, рукола или босилек
По желание за топинга:
- червен лук
- кисели краставички
- гъби
- чушки
Начин на приготвяне:
1. В купа чукнете яйцата и разбийте с тел със сол и пипер.
2. Добавете киселото мляко и майонезата и разбийте до хомогенност.
3. Поръсете брашното и разбъркайте финално. Получава се сравнително течно тесто, подобно на кексово, но това не трябва да ви притеснява.
4. Намазнте с масло или растителна мазнина дъното на тиган с незалепващо покритие и диаметър 26 см. Изсипете тестото вътре и сложете на котлона. Пуснете на умерен огън.
5. Докато блатът се готви, нарежете избраните от вас продукти за топинга на парчета. След няколко минути покапете блата с доматен сос или кетчуп. Поръсете първо колбаса, после зеленчуците и на финала рендосайте отгоре кашкавала. Сложете капак и оставете да се готви още няколко минути до пълно разтапяне на кашкавала.
6. Украсете със зеленина по избор и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ