Туршия от артишок с чесън
Варен артишок в оцет с чесън, магданоз и каперси.
Бон Апети
Излъчен на 15.05.2018
Маринован артишок като предястие, салата или добавка към основни ястия показват Лора и Стоян, като приготвят зеленчука на нещо като туршия, в която се усеща дъх на каперси, чесън, магданоз и дафинов лист. Можете да консумирате няколко часа след направа или да съхраните за по-дълго време. Връзва се добре с паста и тестени изделия и като гарнитура към печени или пържени меса.
Артишокът се почиства и се намазва с лимон. Кои части от зеленчука се отстраняват и как да го нарежете, можете да гледате във видеото. Следва да се подгрее голямо количество вода с парчета лимон в нея. Артишокът се пуска вътре, затиска се с чиния, за да не изплува и се вари 30-тина минути. През това време можете да си приготвите маринатата като смесите студено пресован зехтин, наситнени чесън, магданоз и каперси, стрита суха люта чушка с оцет, сол и пипер.
Свареният артишок се почиства и нарязва. Пуска се в буркан с дафинов лист и се залива с маринатата. Прибира се в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ