Тунквани пясъчни масленки
Маслени сладки с шоколад.
Необходими продукти:
- 60 г захар
- 1/3 ч.л. сол
- 225 г масло
- 260 г брашно
- 100 г тъмен шоколад или шоколадов кувертюр за тункване по желание
Начин на приготвяне:
1. Маслото нарежете на кубчета и оставете на топло, за да се размекне хубаво.
2. Пресипете захарта в купа, смесете със солта и добавете маслото. С вилица разбъркайте на гъст крем.
3. Добавете брашното и отново с вилицата превърнете сместа в трохи и валци. Видът ѝ не бива да ви плаши на този етап.
4. Прехвърлете върху плота и с ръце превърнете в тесто. Ще отнеме само няколко минути докато спре да се лепи.
5. Разточете тестото на плосък блат, увийте със стреч фолио и приберете в камерата на хладилника за 20 минути.
6. Почти замръзналото тесто разточете на тънка кора. С формичка за сладки изрежете курабийки. От това количество трябва да ви излязат между 20 и 25 броя. Станат ли по-малко, значи тестото ви е твърде дебело или формичката е прекалено голяма.
7. Подредете сладките с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ще ви трябват две тави най-вероятно.
8. Печете за 8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
9. След охлаждане можете да топнете в разтопен на микровълнова фурна или водна баня шоколад.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ