Регистрация

Тунквани пясъчни масленки

Тунквани пясъчни масленки
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1152

Маслени сладки с шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 г захар
  • 1/3 ч.л. сол
  • 225 г масло
  • 260 г брашно
  • 100 г тъмен шоколад или шоколадов кувертюр за тункване по желание

Начин на приготвяне:

1. Маслото нарежете на кубчета и оставете на топло, за да се размекне хубаво.

2. Пресипете захарта в купа, смесете със солта и добавете маслото. С вилица разбъркайте на гъст крем.

3. Добавете брашното и отново с вилицата превърнете сместа в трохи и валци. Видът ѝ не бива да ви плаши на този етап.

4. Прехвърлете върху плота и с ръце превърнете в тесто. Ще отнеме само няколко минути докато спре да се лепи.

5. Разточете тестото на плосък блат, увийте със стреч фолио и приберете в камерата на хладилника за 20 минути.

6. Почти замръзналото тесто разточете на тънка кора. С формичка за сладки изрежете курабийки. От това количество трябва да ви излязат между 20 и 25 броя. Станат ли по-малко, значи тестото ви е твърде дебело или формичката е прекалено голяма.

7. Подредете сладките с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ще ви трябват две тави най-вероятно.

8. Печете за 8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

9. След охлаждане можете да топнете в разтопен на микровълнова фурна или водна баня шоколад.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта