Канелени сладки от извара с масло
Маслени сладки с тесто от извара и канелена коричка.
Красиви, лесни и много вкусни масленки се готвят в канала Всегда Вкусно, за да дадат идея на любителите на домашни бисквити как да си сготвят различни и апетитни канелени сладки. От дадените количества се получават 40-тина броя - около 2 тави, достатъчни да зарадват семейството и близките, пък и да остане някоя масленка и за по-късно прихрупване или като резерва в чантата.
Тестото се замесва като в изварата се изсипва разтопеното масло, добавя се ванилия и сода и се пюрира с пасатор. После се поръсва брашното и се замесва на топка, която влиза в хладилника, за да стегне маслото за 40-тина минути. След това топката тесто се дели на две по-малки топки, а те се разточват на тънка тестена кора. От нея се режат с отвора на чаша кръгове, които после се топват в смес от канела със захар, прещипват се и пак се топват в ароматната захар. Редят се в тава с отстояние. Как става прегъването, гледайте във видеото. А списък с точните продукти и стъпки на готвене ще намерите ТУК.
Сладките се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Готови са за хапване веднага след като спрат да парят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ