Тортелини със сьомга и аспержи
Сьомга с паста по италиански.
Необходими продукти:
- 2 шепи тортелини по избор, замразени или охладени
- 100 гр аспержи, нарязани на прчета с 2,5 см дължина
- 100 гр месо от сьомга, накъсано
- лимонова кора
- див лук
- кофичка пълномаслена сметана
- половин бучка масло
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода като за пастата. Когато заври, осолете леко и добавете аспержите. Оставете за няколко минути, извадете ги и ги сложете в тенджерка с масло. Разбъркайте, за да се запържат и свалете от огъня, но ги оставете в съда.
2. Сложете тортелините във врящата вода и ги сварете докато изплуват на повърхността. Отцедете ги и ги добавете при аспержите и върнете на котлона.
3. Налейте пълномаслената сметана върху лимоновата кора и дивия лук и разбъркайте. Сложете сьомгата и поднесете с готовата паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ