Торта Червено кадифе с парчета бял шоколад
Шоколадова торта с масло.
Необходими продукти:
- 2 ½ ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 2 пакетчета масло, размекнато (1/2 ч.ч.)
- ½ ч.ч. бяла кристална захар
- ¾ ч.ч. кафява захар
- 2 големи разбити яйца
- 1 ½ с.л. ванилова есенция
- ½ ч.ч. натурално какао на прах
- 1 ½ ч.ч. парчета бял шоколад или 2 бели шоколада, натрошени на парчета
- 1 ч.ч. ядки макадамия, натрошени (по желание)
- 1 ½ ч.ч. безвредна червена боя
- 1 с.л. бакпулвер
- карамфил
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото на прах.
2. Добавете солта към сухата смес.
3. С миксер разбийте на крем яйцата, червената боя, кафявата захар, бялата захар, маслото и ваниловата есенция.
4. След това внимателно изсипете сухите съставки и разбийте, докато се смесят.
5. Изсипете към сместа парчетата бял шоколад и ядките макадамия (по желание) и разбъркайте на ръка, за да се разпределят равномерно в сместа. Добавете карамфила сега.
6. Излейте сместа за кекса върху найлоново фолио и го навийте на дълго руло. Можете и да го оставите в купа.
7. Оставете го да втаса в хладилника за 1 час.
8. Постелете хартия за печене върху форма за печене на кекс и печете на температура 190°С за 7 мин.
9. Ако искате добавете лъжица ванилов сладолед върху или под тортата, веднага след като я извадите от фурната.
10. Оставете тортата да изстине в голяма пластмасова купа. За да остане тортата сочна, поставете върху нея парчета ябълка или хляб.
11. Ако ви остане тесто, можете да го замразите в малка пластмасова кутия и да го използвате друг път.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ