Торта Трио с желирана сметанова глазура
Руски чийзкейк в стил бисквитена торта.
Необходими продукти:
За сладкиша:
- 350-400 грама чаени бисквити
- 500 г масло
- 100 г пудра захар
За сместа с изварата:
- 200 грама сирене и 200 г заквасена сметана смесени заедно
- 300 мл кондензирано мляко
- 3 с.л. захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 пакетче желатин
- 200 мл топла преварена вода
- 2 с.л. какао на прах
- 50 мл сок от моркови (ако нямате - използвайте оранжева боя за храна)
Начин на приготвяне:
1. Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото и захарта. Постелете кръгла формичка за печене на кейкове с домакинска хартия и плътно на дъното й разстелете сместа за блата. Печете за 15 минути на 180 градуса.
2. В топлата вода излейте желатина и го оставете за четвърт час да се раздуе.
3. В дълбока купа добавете сиренето, сметаната, захарта, ваниловата захар и кондензираното мляко. Сипете вътре и желатина. Ако още не е проявил желиращите си свойства, подгрейте го за десетина секунди на микровълнова фурна така, че да не кипне, но да се раздуе. Разбийте сместа до хомогенизиране и я разделете на три части в три отделни съда.
4. Първия нека си остане бял. Във втория сипете двете лъжици какао и разбъркайте. Третата част оцветете с морковения сок или боята за храна.
5. Вземете блата и започвайте да творите. С помощта на супена лъжица изсипете в центъра 4 гребвания от бялата смес, след това я заобиколете от 2-3 гребвания от какаовата. Следва морковена. Редувайте така докато нашарите цялата торта. Не се притеснявайте, ако пластовете се застъпват.
6. Накрая вземете една клечка за зъби и прелейте пластовете с нея. Ефектът е много красив. Приберете в хладилник докато се стегне хубаво и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ