Торта с ягоди и кленов сироп
Домашна торта с ванилия и плодова глазура.
Необходими продукти:
За блата:
- 1/2 ч.ч. масло, размекнато
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. ванилия
- 2 яйца
- 1 1/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
За глазурата от кленов сироп:
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 1 белтък, разбит
- пресни ягоди, нарязани на филийки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 175˚С.
2. Разбийте на крем маслото и захарта.
3. Прибавете ванилията и яйцата. Разбъркайте хубаво.
4. Прибавете брашното и бакпулвера.
5. Изсипете във форма за торта и печете 25 мин.
6. Кипнете кленовия сироп до нишковидна косистенция.
7. Разбийте белтъка на сняг и го прибавете към кленовия сироп.
8. След като извадите блата от фурната, махнете формичката и оставете да се охлади.
9. Подредете ягодите върху блата.
10. Изсипете отгоре кленовия сироп и тортата е готова за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ