Регистрация

Торта с три различни блата

Торта с три различни блата
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1508

Торта с ядки и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 ч.ч. захар
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.ч. течна сметана
  • 1,5 ч.л. сода
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. орехови ядки (смлени)
  • 1/2 ч.ч. стафиди (сочни)
  • 1/2 ч.ч. маково семе (намокрено и оставено да покисне)

За крема:

  • 200 г масло
  • 1 голяма консерва кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Разбийте 1/2 ч.ч. захар с 1 яйце. Добавете 1/2 ч.ч. сметана, още толкова брашно и 1/2 ч.л. сода. Когато се получи гъста смес, подобна на кексово тесто или тесто за палачинки, добавете орехите. Разбъркайте на ръка, прехвърлете в намазнена и набрашнена тава и запечете за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

2. Докато първият блат се пече, направете втория, като на финала вместо орехи, добавите стафиди.

3. Третият блат е с маково семе. Нужно е да ги печете в еднакви по форма съдове или да проявите търпение да изчакате всеки блат да се охлади добре и чак тогава да си взимате тавата за следващия.

4. Пригответе крема като с миксер разбиете маслото на стайна температура на паста. Добавете кондензираното мляко към него.

5. Намажете всеки блат с крема. По желание можете предварително да сиропирате леко блатовете като си направите смес от 150 мл захар и още толкова вода. Кипвате до разтваряне на захарта. Оригиналната торта не се сиропира, но става леко суха.

6. Намазаната с крем торта приберете в хладилник за няколко часа. След това украсете с орехи, макови семена, стафиди, плодове или друга декорация по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта