Торта с маслен блат и маслен крем
Торта с маслена основа и заливка от кондензирано мляко и масло.
Необходими продукти:
- 200 грама масло
- 2 яйца
- 150 мл мляко
- 500 грама брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 350 мл сметана или 400 мл сладко кондензирано мляко
- още 200 грама масло
- шоколадови стърготини или маково семе за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Смесете 200 грама масло и яйцата, добавете мялкото и разбъркайте.
2. Добавете бакпулвера и брашното и замесете тесто. Разточете го на плоска пита и приберете в хладилника за 1 час.
3. Намазнете тавичка или я застелете с хартия за печене и сложете вътре тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до покафеняване (около 15-20 минути).
4. Пригответе крема като разбиете с миксер 200 грама масло до побеляване. Добавете сметаната или кондензираното мляко и бийте до хомогенност.
5. Намажете готовата торта с крема и поръсете с шоколадови стърготини или друга украса по желание. Ако искате един по-различен сладкиш, можете да начупите блата или да го нарежете на кубчета и да ги потопите в маслената смес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ