Маслен кейк
Десерт с масло и млако.
Необходими продукти:
- 60 г масло
- 80 мл мляко
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 185 г или 3/4 ч.ч. пудра захар
- 125 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºC. Постелете фолио в разглабяща се формичка за торта и намаслете дъното и стените.
2. Разбийте яйцата, ванилията и захарта с миксер на ниска скорост, като постепенно увеличавате до по-висока, докато сместа побелее.
3. Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. Прибавете течните продукти и разбъркайте внимателно.
4. Изсипете тестото в предварително приготвената тавичка и печете 30-40 мин. или до получаването на златисто-кафяв цвят.
5. Охладете 10 мин. върху решетка преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ