Торта парфе с желе, мляко и плодове
Плодов десерт с извара, сметана и какао.
Необходими продукти:
- 1 кг обезмаслена извара
- 4 с.л. желатин
- 0,5 л мляко
- 200 мл сметана
- 1,5 с.л. захар
- 2-3 с.л. какао
- плодове
- плодово желе
Начин на приготвяне:
1. Разтворете желатина в мляко и го оставете да набъбне за един час.
2. Разделете изварата, сметаната и захарта по равно в два отделни съда и разбийте хубаво. В единия добавете и какаото.
3. Вземете желатина с млякото и го загрейте на водна баня докато се разтвори хубаво. След това го разделете по равно в бялата и в какаовата смес.
4. Вземете форма за печене на торти с разглобяема стена, изсипете на дъното едната смес, след това покрийте с плътен слой от плодове (аз направих своя сладкиш с портокали) и над тях изсипете втората смес.
5. Направете желето според указанията на опаковката. Излейте го върху втория пласт и приберете сладкиша да се стегне в хладилника.
6. Преди поднасяне украсете с пресни плодове. Опитайте десерта в няколко варианта - с цитруси, с праскови, череши, ягоди, банани и други, каквито ви хрумнат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ