Торта парфе с ягоди и бисквити
Лятна торта с бисквитен блат и сметанов желиран крем с ягоди и яйца.
Бон Апети
Излъчен на 24.04.2017
Ягодово парфе - една любима торта, която създава слънчево настроение и радва с мека и ефирна текстура. Едва ли обаче сте се замисляли, че обичания десерт от кварталната сладкарница може да бъде приготвен в домашни условия, като най-трудната част от направата е да изчакате да се стегне, без да го нападнете настървено с вилицата. Лора и Стоян показват как става тази торта у дома.
За основа се натрошават какаови бисквити, смесват се с разтопено масло и се запичат за 10 минути. Добре е да използвате формичка с регулиращи се стени, за да извадите по-лесно сладкиша, когато е готов. Следващата стъпка е малко по-пипкава, защото именно тя е най-важната - направата на парфе крем. Жълтъциите и белтъците на яйцата се разделят. Първо се захващаме с жълтъците, които се превръщат в стегната кремообразна смес от захар, желатин, царевично нишесте и плодово сладко. Към тях се прибавят белтъците, разбити на пяна и смесени със захарен сироп. А към всичко това включваме и бита сладкарска сметана. Следва да разпределим пухкавия крем върху блата и да приберем сладкиша в хладилник за една нощ. После остава да украсим с плодове и да зарадваме всички на трапезата с домашно парфе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ