Торта от целувки с пюре от кестени
Сладкарска кръстоска между Торта Павлова и Торта Мон Блан.
Бон Апети
Излъчен на 28.10.2016
В кухнята се готви целувчена торта с шоколад и кестеново пюре. Това е остроумна сладкасрска идея, която комбинира в себе си две рецепти за популярни торти - Торта Павлова с блат от печени белтъци и торта Мон Блан с пюре от кестени. Първо се правят блатовете - пет разбити белтъка с щипка сол, в които после се добавя захар. Трябват им 1:30 часа на нисък градус, за да се опекат добре. Сварените кестени пък се кипват със сметана и се пюрират. Следва да разбием сметана със сирене рикота и да го смесим с кестеновото пюре. После разбиваме и сметанов крем с ванилия, а накрая разтопяваме тъмен шоколад. Остана само да подредим сладкиша - блат от целувки, кестенов крем с рикота, шоколад. И отново - целувчен блат, кестенов крем и шоколад. На третия ред след крема от кестени намазваме ваниловата сметана и чак накрая обливаме сладкиша с шоколадов вулкан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ