Топъл сандвич на тиган с колбас и кашкавал
Сандвич от препечени филийки с много масло и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 филийки тостерен хляб
- 2 щипки шарена сол
- 1 с.л. олио
- 30-40 г масло
- 2 плочки кашкавал за сандвичи
- 2-3 чери домата
- колбас по избор - 2 плочки шунка за сандвичи или друг колбас на слайсове, който харесвате
Начин на приготвяне:
1. Филийките хляб намажете с масло от едната страна.
2. Сгорещте олиото в тиган и намалете на умерен към слаб огън след като се загрее. Сложете филийките за 3-4 минути до позлатяване от страната, намазана с масло към олиото и раздвижете, за да се разпредели мазнината равномерно.
3. През това време намажете щедро с масло и от другата страна. После обърнете.
4. Поръсете всяка филийка с щипка шарена сол. Върху едната редете плочка кашкавал, след това колбас, после разполовени чери домати и на финала пак кашкавал. Захлупете с втората филия и оставете за 2 минути. Ако се притеснявате, че ще прегори, намалете още огъня. Намажете горната филия с масло отново.
5. Обърнете и от другата страна за две минути, като пак намажете с масълце. След това извадете и хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ