Топъл сандвич от панирани филийки с плънка
Напоени филии в яйце с плънка от домат, кашкавал и шунка.
Необходими продукти:
- 200-250 г шунка или пушено пилешко филе
- 200 г моцарела за пици, чедър или друго сирене по желание
- 1-2 домата
- 100 г кашкавал
- 3 яйца
- 200 мл мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 1,5 ч.л. микс провансалски подправки или си смесете сушени риган, мащерка и босилек
- 1/3 ч.л. куркума (ако имате)
- 2-3 с.л. олио
- 10 филии хляб (с готовност за още 1-2)
- листа босилек, копър, магданоз или друго по желание
Начин на приготвяне:
1. Доматите, колбаса и твърдото сирене нарежете на слайсове.
2. В купа разбийте яйцата със солта, куркума и провансалския микс. Добавете млякото и разбъркайте.
3. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 26-28 см с олиото.
4. Взимайте филийка, напоявайте я в яйчената смес и поставяйте в тигана леко странично. След това върху нея редете слайс колбас, слайс кашкавал и после слайс сирене. Слагайте следващата напоена филийка странично като покривате с нея наполовина предишната. Така редете докато се получи венец. В средата на тигана можете да сложите напоено крайшниче от хляба и върху него колбас, сирене и домат. Ако ви е останал от яйчения сос, залейте с него на финала подреденото ястие.
5. Сложете на котлона и пуснете на умерен огън. Похлупете с капак и гответе 15 минути.
6. През това време рендосайте кашкавала.
7. Поръсете филийките с рендосания кашкавал и избраните от вас свежи листенца, сложете отново капак и гответе между 5 и 10 минути. После можете директно да сервирате или да прехвърлите в голяма чиния и да нарежете на триъгълни парчета като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ