Сандвич с печени гърди и крем сирене
Топъл сандвич с пилешко, масло, крем сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г парче пилешка гърда (1/2 от комплект пилешки гърди)
- 20 г масло
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 скилидка чесън
- листата на 2-3 стръка копър
- 4 филии хляб + масло на стайна температура
- 100 г крем сирене (не крема сирене)
- 1/2 лимон
- малко свеж копър
- 2-4 листа маруля или друг тип зелена салата
- 1 домат
Начин на приготвяне:
1. Разполовете парчето пилешка гърда през средата на дебелината, за да се получат 2 по-тънки парчета. Поръсете със сол и пипер двустранно.
2. В тиган с незалепващо покритие сложете маслото с наситнените листенца копър, черния пипер и солта и намачкания чесън. Сгорещете на умерен огън.
3. Изпечете гърдите в тигана двустранно за по 4 минути от страна. Извадете и оставете настрана да се отпуснат.
4. Крем сиренето разбийте на крем с наситнен копър и лимоновия сок.
5. Филите хляб намажете двустранно с масло и сгорещете сух тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Запечете хляба от двете страни за по 2-3 минути.
6. Намажете филиите от едната страна с крем сиренето. Върху едната сложете по 1-2 листа зелена салата, отгоре - цялото парче пилешко, след това резени домати и захлупете с втората филия. Направете втория сандвич по същия начин.
7. Сервирайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ