Топли сандвичи с яйце, шунка, кашкавал и домат
Сандвичи от препечни филийки с масло и яйчена плънка с шунка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 филии тостерен хляб
- 60 г масло
- 2 яйца
- сол и пипер
- 2 с.л. вода или прясно мляко
- листата на 4 стръка копър
- 1 домат
- 4 слайса шунка
- 2 слайса кашкавал за сандвичи
Начин на приготвяне:
1. В тиган с диаметър 24 разтопете на умерен огън 15 г от маслото и намазнете дъното. Сложете две от филийките и печете до златисто. Обърнете и запечете и от другата страна. След това извадете. Разтопете още 15 г масло и изпечете по същия начин и другите две филийки.
2. Разбийте в купа яйцата със сол, пипер, вода или мляко и наситнените листа копър. Отрежете си две дебели сочни средни кръгчета от домата.
3. В тигана от филийките пуснете още 15 г масло, загрейте на умерен към слаб огън и изсипете половината от яйчената смес. Върху нея положете две от филийките. Печете докато яйцата се втвърдят. След това обърнете с филийките надолу. Съберете стръчащите краища яйце върху хлебчетата и върху едната половина сложете 2 слайса шунка, резена домат и отгоре плочката кашкавалче. След това захлупете с другата филийка. Така яйцето и плънката ще се окажат в средата на сандвича, а двете хлебчета ще го оформят отгоре и отдолу. Извадете в чиния и направете същото с останалите продукти за втория сандвич.
4. Щом двата сандивча леко се охладят, разрежете на триъгълници по диагонал. Сервирайте, по желание с останалата част от домата от готвенето.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ