Топли сандвичи с кренвирш, яйце и кашкавал
Препечени филийки на тиган с кренвирши в яйчен сос и кашкавал за сандвичи.
Необходими продукти:
- 4 филии тостерен хляб
- 2 кренвирша
- 2 яйца
- сол и пипер
- 30-40 г масло
- 6 слайса кашкавал за сандвичи
- кетчуп и горчица или друг сос по желание
Начин на приготвяне:
1. Внимателно с остър нож изрежете сърцевината на всяка филийка, така че да остане борд от кората с дебелина около 2,5 см. Отделените правоъгълни сърцевини леко и нежно минете с по няколко завъртания на точилката, за да се изтънят.
2. Разбийте яйцата със сол и пипер и сипете в малка каничка или сосиера, за да ви е по-лесно да наливате.
3. Нарежете кренвиршите на кръгчета с дебелина малко по-голяма от тази на филийките.
4. Сгорещете половината масло в тиган с незалепващо покритие на умерен към слаб огън. Сложете два борда (две корички от филийки) и в средата на мястото на липсващата сърцевина подредете резени кренвирши. Залейте с половината от разбитите яйца.
5. Сложете по 1 слайс кашкавал за сандвичи и покапете с горчица и кетчуп или друго по желание. Отгоре захлупете с по сърцевина от средичката и върху едната сложете втори слайс кашкавалче. Сложете капак на тигана и оставете за няколко минути докато кашкавалчетата леко омекнат.
6. Захлупете с филийката без втори пласт тази, която е с допълнителната плочка кашкавалче. Извадете от тигана.
7. Повторете с втората част от продуктите. По желание при поднасяне разрежете на триъгълни парчета.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ