Регистрация

Тиквеник с тиквички



Тиквеник с тиквички
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2967

Отворена баница със сирене, тиквички и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.09.2016

Правим български пай от тиквички в стил баница, в която се влага много въображение. Бялото сирене се настъргва и се смесва с яйца и сметана, но това не е плънката за баницата, а нейния сос. Гъстата течност се изсипва в тавичка, а след това в нея се забождат зеленчукови рулца в тесто. Тях правим от три листа кори за баница, между които сме намазали масло. След това корите се разрязват на ленти и се пълнят с резени тиквички. Паят се пече 40-тина минути и почива още четвърт час на открехната фурна. След това е готов за поднасяне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта