Тиквена супа с моркови и карфиол
Супа с тиква и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 малка тиква, без семената, необелена
- 2 с.л. олио
- ½ ч.л. семена кимион
- 1 шушулка кардамон
- ½ ч.л. кимион на прах
- ½ ч.л. смлян кориандър
- ¼ ч.л. смлян джинджифил
- ¼ ч.л. чили на прах
- 1 пълна ч.л. чесън, счукан
- 2 ч.ч. лук, нарязан
- 1 ч.ч. цветчета карфиол
- ½ ч.ч. морков, нарязан на филийки
- 1 консерва (300 г) царевица, неотцедена
- сол и пипер, на вкус
- ½ ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
1. Сложете олиото в голяма тенджера и го сгорещете.
2. Прибавете кардамона и семената кимион. Изпържете докато започнат да се пропукват.
3. Прибавете лука, чесъна и смлените подправки. Сотирайте до покафеняване.
4. Прибавете нарязаната тиква и вода на нивото на продуктите - без да ги покрива напълно. Покрийте с капак и варете на слаб огън до омекване на тиквата.
5. Свалете от огъня и намачкайте или пюрирайте всичко. Върнете в тенджерата и прибавете зеленчуци по избор. Варете до желаната готовност и поднесете.
6. По желание може да добавите и бульон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ